U bevindt zich in Producten | Meten en wegen | Lichaamsvet meetapparaat | Omron

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van Lichaamsvet meetapparaat Keer terug naar het overzicht

OMRON LICHAAMSVETMETER BF 306

Omron title=

Artikelnummer: 2958300

Omschrijving:

Lichaamsvetmeter Omron BF 306

Met de lichaamsvetmeter * OMRON BF-306 * is het mogelijk om het percentage lichaamsvet te meten. Deze vetmeter geeft in enkele seconden aan of uw dieet of trainingsprogramma effectief is in het verlagen van uw vetpercentage. Het kan namelijk dat u wel gewicht verliest, maar dit wil niet zeggen dat uw vetpercentage ook naar beneden gaat. Deze vetmeter vertelt u dat wel!

De meter werkt volgens de algemene meetmethode BMI ( Body Mass Index) en legt deze vast in het geheugen (voor 9 personen). BMI wordt gebruikt om te bepalen of iemand overgewicht, ondergewicht of het juiste gewicht heeft voor zijn of haar lengte. Het grafische display geeft direct aan in vier indexen waarin uw vetpercentage zit, - te hoog - hoog -normaal - laag.
Deze compacte, gemakkelijk mee te nemen lichaamsvetmeter is ideaal voor gebruik thuis en op reis.

Medische validatie

In tegenstelling tot de meeste andere lichaamsvetmeters is de +OMRON BF-306+ lichaamsvetmeter een medisch hulpmiddel (CE MDD 93/42). Dit is onder andere te danken aan de uitgebreide studies met betrekking tot de BF-306, die de nauwkeurigheid van deze lichaamsvetmeter aantonen.

Werking.

Meting van het lichaamsvetpercentage met de Omron lichaamsvetmeter HBF-306 is onder andere gebaseerd op een aantal persoonlijke gegevens zoals lengte, gewicht, leeftijd en geslacht.
De meetresultaten met de OMRON BF-306 benaderen de resultaten van metingen die door specialisten met professionele apparatuur worden verricht. De metingen met de BF-306 komen overeen met de nauwkeurige lichaamsvetmeting volgens de DEXA methode (Dual Energy X-ray absorptiometry). Een DEXA apparaat is een scanner. Het menselijk lichaam wordt met Röntgenstralen afgetast om de samenstelling van het lichaam te bepalen. De DEXA methode is nu de gouden standaard voor het meten van de samenstelling van het lichaam.
Het apparaat heeft voldoende geheugen om lengte, gewicht, leeftijd en geslacht voor 9 personen op te slaan (anders zou u het steeds opnieuw moeten ingeven)
De lengte van varieren van 1.00 tot 1.99,5 meter, het gewicht moet liggen tussen 10 en 199,8 kg, de leeftijd tussen 18 en 70 jaar oud en bij geslacht mag u kiezen tussen malen en female.
Na invoeren van deze gegevens volgt de eigelijke vetmeting:
De twee handvaten / electroden moet u vasthouden met beiden handen en u drukt op de startknop. Ongeveer zeven seconden nadat het schermpje is gestart worden de gemeten gegevens weergegeven.

Na de meting komen de volgende gegevens op het scherm te staan:

  • Lichaams vet percentage 4.0 tot 50.0 %
  • Interpretatie van dit percentage vet: low, normal, high, too high
  • BMI 7.0 tot 90.0
  • Interpretatie van BMI: low, normal, high, too high

gewicht en grootte

De lichaamsvetmeter HBF-306 weegt zonder batterijen 230 gram. Afmetingen zijn 197 x 128 x 49 mm.
Het apparaat wordt als volgt geleverd: inclusief 2 AAA batterijen, de meter zelf, een instructieboekje en een garantiekaart.

conclusie

De OMRON lichaamsvetmeter BF-306 geeft nauwkeurige, consistente en betrouwbare informatie over stijgingen en dalingen in het lichaamsvet-percentage. De OMRON BF-306 maakt het mogelijk thuis zelf het lichaamsvetpercentage te bewaken en moedigt daardoor de gebruikers aan om preventieve maatregelen te nemen door het voedings- en bewegingspatroon te verbeteren. De gemeten waarden zijn heel precies.

 Klik hier om het productsheet te downloaden

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van Lichaamsvet meetapparaat Keer terug naar het overzicht